Det börjar med er

 
 
dustin-kirkpatrick-15118.jpg

Det börjar med er

Från idé till produkt

Ni har en produkt eller en idé eller meddelande ni vill nå ut med. Ni funderar på om det bästa sättet att nå ut till många är med hjälp av film. Ni kontaktar oss för att se om er idé går att förverkliga. E-post eller ett trevligt telefonsamtal funkar alldeles utmärkt. Ni förklarar var det är det ni vill och vi tar tillsammans ett beslut om vi har har möjlighet att hjälpa varandra.

 

Pris och tidsåtgång

Pris och tidsåtgång

När vi tillsammans kommit fram till vad det är vi vill producera så är det dax för betalningen. Den vanligaste frågan vi får är, vad kostar en film. Detta har vi aldrig ett svar på. Vi har full förståelse för att man som kund vill veta vad man kommer att få  betala. Alla projekt ser olika ut och därför är även priserna väldigt olika. I projektbeskrivningen kommer vi tillsammans fram till en summa som vi båda kan vara nöjda med. Om vi sedan håller oss till projektbeskrivningen så kommer den summan att gälla. Summan kan dock komma att ändras ifall förutsättningarna ändras. Vill ni ha ytterligare material i filmen som inte finns budgeterade i projektbeskrivningen? Vill ni att filmen ska vara klar i förtid? Vill ni ha annan musik än den vi köpt in? Alla sådana förändringar gör att förutsättningarna förändras och priset justeras därefter. Ni behöver dock aldrig vara oroliga för att ni inte ska veta vad ni betalar. Skulle en justering komma att ändra prisbilden så kräver vi självklart ett godkännande från er sida. 

Vi delar alltid upp betalningen i två delar. Delbetalning ett sker när projektbeskrivningen är klar och godkänd och delbetalning två sker när projektet är helt avslutat.

Den näst vanligaste frågan vi får är hur lång tid det tar att producera en film. Vanligtvis brukar det ta mellan 8-12 veckor. Kan man göra det snabbare? Visst kan vi göra en film snabbare men då måste vi anlita folk och då går priserna upp.

 

Förabete

Det är nu man lägger grunden.

Det är nu det roliga börjar. Under förarbetet planerar vi och skriver manus. Vi skapar en shotlist som är ett schema för inspelningen. Vi hittar rätt folk som ska vara med. Vi letar efter en bra plats och vi börjar bygga filmen bit för bit.

Efterarbete

När vi har allt material är det dax att sätta ihop filmen. Film, bild, musik och grafik sätts ihop i en första klippning som vi skickar till er. Filmen är nu i sin grövsta form och vi vill veta om ni och vi tänker lika. Nu justerar vi filmen tillsammans tills dess att slutresultatet motsvarar projektbeskrivning och era förväntningar.

 

Inspelning

När vi på ett ungefär vet hur filmen ska vara så är det dax för själva inspelningen. Många blir förvånade för hur liten del själva inspelningen faktiskt är. Det är sällan mer än två eller tre inspelningsdagar.

Avlämning

Vi kan lämna av filerna på många olika sätt. etc etc etc.

 
 

Filmen är klar. Vad händer sen?

Nu är filmen klar och ni har precis fått slutversionen som alla är nöjda med. Beroende på vad ni ska ha filmen till så finns det nu olika möjligheter. Ska ni ha den på ert intranet så kanske det räcker med att ni får en fullstor version och en komprimerad version som är lätt att strömma även om uppkopplingen kan vara dålig.

Vi vill hela tiden bli bättre på det vi gör och vi vill gärna att våra samarbeten med kund ska bli bättre för varje projekt vi avslutar. Vi har därför valt att arbeta mer aktivt med feedback. Vi vill gärna veta vad vi gör bra och hur vi kan förbättra oss. Feedback är vad som gör oss bättre och vi uppskattar om ni vill hjälpa oss att bli en bättre samarbetspartner.

Sist men inte minst så vill vi se om vårt samarbete har givit det resultat som vi eftersträvat. Har filmen nått ut till så många som vi hoppats? Har försäljningen ökat?

 

Arkivering

Allt vi gör backas upp på två platser och kommer att finnas arkiverat i minst fem år framåt. Är det så att ni vill göra ändringar eller vill ha filmerna i ett nytt format så finns den möjligheten. Timlön kommer då att tillämpas.

 
danis-lou-361418.jpg